terberg-foto-weer-1

Terberg helpt mee het weer voorspellen

“Elk project is weer totaal anders”. En dat klopt in dit geval zeker. Het project voor de klant MeteoGroup vroeg om hele nieuwe kwaliteiten van de medewerkers. Naast de installatiewerkzaamheden binnen moest er op het dak van het kantoorpand een weersatelliet geïnstalleerd worden en een bliksemdetector. “Dat doe je ook niet elke dag” vertelt werkvoorbereider Ramon Oostveen.

MeteoGroup is bekend van de apps WeatherPro and MeteoEarth. Dat betekent dat zij dag en nacht, het hele jaar lang, hoogwaardige analyses doen van de weersverwachtingen. Hun kantoor hebben ze dan ook de zeer toepasselijke naam ‘de Weather Room’ gegeven. En deze is dus altijd bemand. De huidige warmte installatie is niet in staat om de Weather Room los van de rest van het gebouw te verwarmen. Dat zou dus betekenen dat het hele pand en nacht verwarmd zou zijn. Niet echt duurzaam. Er moest dus een nieuwe installatie komen die dit wel kon. En oh ja Terberg, kunnen jullie dan ook meteen onze weersatelliet en bliksemdetector installeren?

Vooral de weersatelliet was een nauwkeurig werkje. Deze moest precies in de juist hoek geïnstalleerd worden. Gelukkig is het met veel geduld en nameten gelukt. MeteoGroup kan in het nieuwe pand weer de juiste weerverwachtingen doen.