Helix Leidsche Rijn | Fotograaf: Stijn Poelstra

Project Details

Opdrachtgever
Locatie
Leidsche Rijn
Provincie
Utrecht
Oplevering
Q2 2021

Leidsche Rijn is een eye-catcher rijker: het multi-tenant kantoorgebouw Helix met bijzondere knalgele spiraalvormige trap, die te zien is vanaf de snelweg. In opdracht van Cushman & Wakefield mocht Terberg Totaal Installaties bijdragen aan het creëren van een verdieping in dit duurzame gebouw. Het leuke aan dit project: Cushman & Wakefield is een vaste opdrachtgever waar wij een fijne relatie mee hebben.

 

”Het is leuk dat Cushman & Wakefield onze opdrachtgever én tegelijkertijd ook de eindgebruiker is.”

Ramon Oostveen - Projectleider ICT

Klant en opdrachtgever

Opdrachtgever Am Real Estate ontwikkelde dit duurzame multi-tenant gebouw. In het gebouw zijn verschillende bedrijven, waaronder vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, gevestigd. Voor hun kantoor heeft Terberg Totaal Installaties alle elektrotechnische installaties verzorgd. Daarnaast waren wij verantwoordelijk voor de datanetwerken, toegangscontrole en brandmeldinstallaties, en is het pand voorzien van beveiligings. Projectleider Ramon Oostveen vertelt: “Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat Cushman & Wakefield niet alleen de opdrachtgever was, maar ook nu nog dagelijks van het resultaat gebruikmaakt!”

Kantoor duurzaam verlicht

Dat Helix een duurzaam gebouw is, blijkt wel uit de certificeringen. Helix heeft een GPR-score van 8. Bovendien is het gebouw aangemeld voor de WELL Building Standard-certificering. Deze duurzame certificeringsnormen zijn gericht op de gezondheid en het welzijn van gebruikers van een gebouw. Het gebouw stimuleert een gezonde levensstijl. Om hieraan bij te dragen, hebben wij ledverlichting met daglichtregeling en sensoren geplaatst, zodat de verlichting zich automatisch aanpast aan het natuurlijke licht van buiten. Daarnaast zorgen de sensoren ervoor dat de verlichting uit gaat als er voor een bepaalde tijd geen beweging is gedetecteerd.

Het is niet voor niets dat AM Real Estate het gebouw omschrijft met termen als beweging, ontmoeting en verbinding. Door de spiraalvormige trap wordt beweging gestimuleerd. Ook zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid: het ontmoeten van medewerkers van verschillende bedrijven. De glazen gevel, patio en twee ruime atriums creëren veel natuurlijk licht in het gebouw. Langs de straatkant bevindt zich een bruisende begane grond met een lobby, een sfeervol restaurant en moderne vergaderfaciliteiten.

Duidelijke planning

“Dankzij een heldere planning verliep het project zeer soepel. We startten in een bepaalde  hoek en werkten vervolgens in dezelfde volgorde achter elkaar door. Hierdoor wist iedereen altijd precies waar te beginnen en hoe de werkzaamheden voortgezet konden worden”, aldus Oostveen. “Onze planning en volgorde was gestructureerd. Omdat Cushman & Wakefield dit keer zelf eindklant was, konden zij ons goed begeleiden in hun behoeftes en wensen.”

Het project is volgens planning verlopen en afgerond. Het pand is opgeleverd in het tweede kwartaal van 2021.

Helix Leidsche Rijn | Fotograaf: Stijn Poelstra
Helix Leidsche Rijn | Project Terberg
Helix Leidsche Rijn | Fotograaf: Stijn Poelstra
Helix Leidsche Rijn | Project Terberg
Helix Leidsche Rijn | Project Terberg
Helix Leidsche Rijn | Project Terberg Totaal Installaties
Onze diensten

Innovatieve installaties voor grote én kleine projecten

Bij alle diensten die Terberg Totaal Installaties levert gaan wij uit van dezelfde kwaliteitseisen. Zo zorgen wij ervoor dat onze vakmensen op de hoogte zijn van de laatste technieken, dragen we zorg voor de volledige integratie van alle toegepaste systemen en leveren altijd maatwerk. Zo voldoen de oplossingen altijd aan de wensen van de opdrachtgever.

Get in touch

Samen sparren over deze case?

Even kletsen over de mogelijkheden of een bezoekje brengen? Wij staan voor je klaar.

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024