Foto van: Foruminvest

Project Details

Vastgoedontwikkelaar
Opdrachtgever
Locatie
Rotterdam
Provincie
Zuid-Holland
Oplevering
2023

Twee jaar geleden werd Terberg Totaal Installaties vanuit de BOBgroep gevraagd voor het maken van de installaties voor het nieuwe ibis Styles hotel bij Rotterdam Ahoy. Een langgekoesterde wens van verschillende partijen in de regio. Het is het enige hotel dat op de grond van Rotterdam Ahoy te vinden is. Voor Terberg Totaal Installaties Rotterdam een mooie opdracht op een geweldige locatie. De bouw is gestart in het tweede kwartaal van 2022

 

”Wij kunnen met trots zeggen dat wij hebben mogen bijdragen aan dit fantastische hotel”

Xander Bennebroek - Projectleider Werktuigkunde

Nauwe samenwerkingen

“Ik vind het een fantastisch project om aan te werken”, vertelt Projectleider Werktuigkunde Xander Bennebroek. Xanders is één van de twee projectleiders vanuit Terberg Totaal Installaties die heeft gewerkt aan de realisatie van het hotel voor ontwikkelende belegger Foruminvest. “De samenwerking met de aannemer is erg goed verlopen. Het is een leuk team en hebben altijd nauw contact met elkaar.” Ook hebben we tijdens dit project veel samengewerkt met onze vaste partners, waaronder Hoogendoorn voor het loodgieterswerk, FireX voor de watermistinstallaties en Soprowa Elsaker voor luchtkanaleninstallaties. Het is altijd fijn om samen te werken met partijen die je al goed kent en weet hoe ze werken.” Guido Trip, Projectleider Elektrotechniek, is het hiermee eens. “Ook voor de elektrotechnische installaties werd binnen dit project gewerkt met veel bekende partners. Daarnaast is ibis onderdeel van Accor Hotels. Een partij die we vanuit het verleden erg goed kennen.”

Een strakke planning

Een strakke planning was nodig om het hotel binnen bijna één jaar te kunnen opleveren. Het ibis Styles hotel is een themahotel met 250 hotelkamers verdeeld over 12 verdiepingen. Twee algemene verdiepingen voor onder andere de receptie, het restaurant en fitnesscentrum, en tien verdiepingen voor de hotelkamers. Terberg is hier als totaalinstallateur verantwoordelijk geweest voor alle elektrotechnische, werktuigkundige en data- en beveiligingsinstallaties van het hotel.

Xander: “Het was misschien niet de allerlastigste klus qua techniek, maar wel een project dat in een relatief korte periode opgeleverd moest worden.” Het streven lag op een bouwsnelheid van ongeveer 2,5 kamer per dag. Om sneller te kunnen werken lag er bijvoorbeeld op de zesde verdieping een tijdelijke daklaag om het pand waterdicht te maken. Ook werd er veelvuldig gebruikt gemaakt van prefab elementen. Dit maakte het mogelijk om beneden al te starten met de afbouw, terwijl ze boven nog bezig waren met de opbouw. “Dit betekent dat de monteurs boven bijvoorbeeld in de regen en wind stonden, terwijl anderen beneden al aan het schilderen waren. Dit is normaalgesproken niet gebruikelijk”, aldus Guido.

Snelle oplevering

Alles is volgens de planning verlopen en het ibis Styles hotel is aan het begin van het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. Om dit te behalen liepen er, inclusief onderaannemers, 30 tot 40 man personeel vanuit Terberg op de bouw. “Wij kunnen met trots zeggen dat wij hebben mogen bijdragen aan dit fantastische hotel”, aldus Xander.

ibis Styles Rotterdam Ahoy - Terberg Totaal Installaties
ibis Styles Rotterdam Ahoy - Terberg Totaal Installaties
Onze diensten

Innovatieve installaties voor grote én kleine projecten

Bij alle diensten die Terberg Totaal Installaties levert gaan wij uit van dezelfde kwaliteitseisen. Zo zorgen wij ervoor dat onze vakmensen op de hoogte zijn van de laatste technieken, dragen we zorg voor de volledige integratie van alle toegepaste systemen en leveren altijd maatwerk. Zo voldoen de oplossingen altijd aan de wensen van de opdrachtgever.

Get in touch

Samen sparren over deze case?

Even kletsen over de mogelijkheden of een bezoekje brengen? Wij staan voor je klaar.

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024