Terug naar projecten

Multifunctioneel sportcomplex 'De Wedert' in nieuw jasje

Project Details

Locatie
Valkenswaard
Provincie
Brabant
Oplevering
December 2018

Op 7 maart 2018 was het zo ver. Wethouder Marcel Bax gaf het officiële startsein voor de sloop van een gedeelte van zwembad De Wedert, door met een stevige houten balk de toegangsdeur in te rammen. Het nieuwe sportcomplex wordt deels gesloopt en deels gerenoveerd. Aan ons de mooie taak om alle E- en W-installaties te plaatsen.

”De goede sfeer en samenwerking met alle partijen maakt dit een tof project! ”

Ronald Patist - Chefmonteur bij Terberg

Samen met drie andere partijen waren we vanaf het begin betrokken bij dit project, zogezegd Design & Build. Hierbij zitten we aan tafel met alle betrokken partijen en werken we samen het volledige project uit, van schets tot uitvoering. Zo sluiten alle expertises goed op elkaar aan en kan er efficiënt gewerkt worden. Wij zijn hierin verantwoordelijk voor alle E- en W-installaties.

Zwembad blijft functioneel

Voor het eerste gedeelte van de bouw is het zwembad gesloten, maar daarna gaan we door met fase 2 en die is uitdagend! De ruimtes blijven namelijk functioneel voor de bezoekers en vereniging. Eind van dit jaar beschikt Valkenswaard op Den Dries over een geheel nieuwe sporthal, kleedkamers, kantoorruimten en fysiotherapiepraktijk en een volledig opgefrist zwembad De Wedert. Eyecatcher in het plan is het moderne centrale horecagedeelte.

E-Installaties

Als het gaat om de E-installaties dan kan Ronald wel een hele lijst opstellen. Het gaat van voedingen aanleggen voor verlichting en zwembadtechniek tot gehele inbraak en camera systemen, brandmeldinstallaties, geluidssystemen en zelfs het netwerk. In dit project worden alle armaturen in de zwembaden hergebruikt, maar wel voorzien van nieuwe lichtbronnen (LED). In het kader van duurzaamheid wordt het gehele complex voorzien van LED-verlichting. Uitdagend in dit geval is dat je bij deze installaties rekening moet houden met vocht en een stuk veiligheid met betrekking tot de verevening in de zwembaden. Daarnaast zijn verschillende installaties afgekoppeld en elders in bedrijf gesteld om het zwembad functioneel te houden en toch ondertussen te starten met de verbouwing.

W-Installaties

Bij de werktuigkundige installaties ligt de focus in dit project op het duurzaam verwarmen en koelen van diverse functies. Er worden 4 nieuwe luchtbehandelingskasten geleverd die efficiënt werken, dit resulteert in een laag energieverbruik. De verse lucht wordt geregeld op luchtkwaliteit en koude/warmte vraag. De warmtelevering wordt verzorgt door een nieuwe lucht/water warmtepomp met aanvullend 2 CV-ketels die vanuit het bestaande zwembad worden hergebruikt. De basiswarmte wordt geleverd door de warmtepomp en bij een hoge warmtevraag worden de CV-ketels ingeschakeld. In de gehele accommodatie is vloerverwarming aanwezig, dit geeft een hoog thermisch comfort. De koeling van de fysiotherapiepraktijk wordt verzorgd door een DX systeem. De koeling van de kantoren/vergaderruimten wordt verzorgd door voor gekoelde lucht vanuit de luchtbehandelingskast.

Onze diensten

Innovatieve installaties voor grote én kleine projecten

Bij alle diensten die Terberg Totaal Installaties levert gaan wij uit van dezelfde kwaliteitseisen. Zo zorgen wij ervoor dat onze vakmensen op de hoogte zijn van de laatste technieken, dragen we zorg voor de volledige integratie van alle toegepaste systemen en leveren altijd maatwerk. Zo voldoen de oplossingen altijd aan de wensen van de opdrachtgever.

Get in touch

Samen sparren over deze case?

Even kletsen over de mogelijkheden of een bezoekje brengen? Wij staan voor je klaar.

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024