Project Details

Opdrachtgever
Locatie
Amsterdam
Provincie
Noord-Holland
Oplevering
Februari 2017

Door een strakke planning, lastige constructies en de ligging in de binnenstad van Amsterdams was het Hyatt Regency Spinoza hotel in meerdere opzichten een uitdaging. Terberg zorgde er niet alleen voor dat het hotel aan het einde van de rit beschikte over een BREEAM-NL Excellent certificaat, maar ook dat het hotel voor de gewenste deadline werd opgeleverd en in februari 2017 de deuren kon openen voor de eerste gasten.

”Uiteindelijk gaat het erom dat de eindgebruiker gelukkig is met het eindresultaat.”

Wouter Lenssinck - Projectleider bij Terberg

Technisch directeur elektrotechniek Jon Beekhuizen kan zich nog goed de complexiteit van het project herinneren. “De tijdsdruk was groot omdat er een hele strakke planning lag. Bovendien veranderden de wensen van de klanten tijdens het bouwen, waardoor onze binnenhuisarchitect van het begin tot het einde bezig was met ontwerpen. Dan gingen de spotjes naar links, dan weer naar rechts. Dat kost tijd, zeker wanneer je met 211 kamers te maken hebt.”

Stekerbare installatie

Terberg was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties en dus had elke wijziging invloed op de planning. Jon: “Het was bij vlagen stressvol, maar het heeft ook mooi werk opgeleverd. Zo konden we iets ongebruikelijks doen in de hotelkamers. Veel hotelkamers hebben hele ingewikkelde schakelaars die niet gebruiksvriendelijk zijn. Wij hebben de installatie stekerbaar uitgevoerd, dat betekent dat alles met een snoer en stekker aangesloten moet kunnen worden. Samen met de leverancier hebben wij toen de hotelkamer uitgewerkt op het stekerbare principe en vervolgens doorgevoerd in alle kamers. Dat is goed gelukt en daarmee hebben wij echt onze meerwaarde getoond.”

Terberg was ook verantwoordelijk voor alle werktuigkundige installaties en dat leverde weer andere uitdagingen op. Zo moesten er maar liefst 18 luchtbehandelingskasten op het dak geplaatst worden. “Dat is extreem veel”, vertelt projectleider Wouter Lenssinck. “Daarnaast moesten er ook twee grote broninstallaties geïnstalleerd worden, voor de sprinklers en voor de warmte-koude opslag. Dat kost veel ruimte, waardoor andere installaties weer minder goed passen.”

In gesprek met de eindgebruiker

Desondanks haalde Wouter veel voldoening uit het project: “Uiteindelijk gaat het erom dat de eindgebruiker, in dit geval de huurder, gelukkig is met het eindresultaat. Zo benader ik ieder project. Ik ga met eindgebruikers en klanten in gesprek en stel mezelf vervolgens de vraag of datgene wat we doen ook past in de gedachtestroom van de eindgebruiker. Als dat niet het geval is, dan ga je in gesprek. Zo bouw je ook een relatie op.”

“Bovendien weet je dat er bij dit soort grote projecten tijdsdruk bij komt kijken”, vervolgt Wouter. “Zeker aan het einde van de bouwketen. Als alles dicht op elkaar zit dan wordt het spannend. Uiteindelijk zetten we met elkaar de schouders eronder en kunnen we trots zijn op het vijfsterrenhotel dat er nu staat. Dat hebben we het met z’n allen toch mooi voor elkaar gebokst.”

Onze diensten

Innovatieve installaties voor grote én kleine projecten

Bij alle diensten die Terberg Totaal Installaties levert gaan wij uit van dezelfde kwaliteitseisen. Zo zorgen wij ervoor dat onze vakmensen op de hoogte zijn van de laatste technieken, dragen we zorg voor de volledige integratie van alle toegepaste systemen en leveren altijd maatwerk. Zo voldoen de oplossingen altijd aan de wensen van de opdrachtgever.

Get in touch

Samen sparren over deze case?

Even kletsen over de mogelijkheden of een bezoekje brengen? Wij staan voor je klaar.

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024