Terug naar onze mensen

5 vragen aan Werkvoorbereider Michiel Speksnijder

Details

Naam
Michiel Speksnijder
Functie
Werkvoorbereider
Discipline
Elektrotechniek
Vestiging
Rotterdam
Interview

Het is bijzonder wat wij met techniek kunnen

Al sinds zijn zestiende werkt Michiel Speksnijder bij Terberg. Zijn vader vond een advertentie in de plaatselijke krant en adviseerde hem om contact op te nemen. Dat is nu ondertussen 11 jaar geleden. Een periode waarin Michiel is doorgegroeid van Hulpmonteur in de buitendienst, naar Werkvoorbereider in de binnendienst. Energie krijgen van zijn werk, dat is wat hij wil en hoopt nog heel lang te hebben bij Terberg.

”Door samen te werken en iedereen in zijn kracht te zetten, kunnen wij nog meer mooie projecten realiseren.”

Waarom ben jij de techniek in gegaan?

“Grote gebouwen, kantoren en bruggen fascineerden mij altijd al. Ik was daar vroeger erg van onder de indruk. Nu vind ik het vooral bijzonder wat wij eigenlijk allemaal met techniek kunnen en hoe onze samenleving daarop leunt. We gaan er maar vanuit dat een stoplicht groen wordt, terwijl daar heel veel techniek achter zit. Om daar zelf iedere dag aan te kunnen bijdragen vond en vind ik nog steeds heel erg gaaf.”

Wat vind jij dan het allerleukste aan de werkzaamheden die je nu doet?

“Het stukje technische vooruitgang vind ik erg leuk, maar voornamelijk ook in teamverband de wensen van de opdrachtgevers vervullen. Dat geeft mij erg veel energie en word ik ook blij van. Daarnaast ben ik een echte teamspeler. Ik zeg altijd: ‘in je eentje kom je ver, met elkaar kom je verder’. Daar geloof ik ook oprecht in. Door samen te werken en iedereen in zijn kracht te zetten, kunnen wij nog meer mooie projecten realiseren.”

Jij bent begonnen in de buitendienst. Wat is de reden dat jij hebt gekozen voor een functie in de binnendienst?

“Eigenlijk trok het stukje kantoorwerk mij vanaf jonge leeftijd al aan. De verantwoordelijkheden die daarbij kwamen kijken, het regelen, de planning, etc. Dat is iets wat ik graag wilde, maar ik vond het ook belangrijk dat ik de nodige praktijkervaring mee zou nemen. Daar pluk ik tot op het heden de vruchten van. De kennis die ik buiten heb opgedaan, gebruik ik binnen nog steeds en helpen mij om mijn werkzaamheden nog beter uit te voeren.”

Hoe belangrijk zijn deze doorgroeimogelijkheden voor jou?

“Heel erg belangrijk. Doordat ik bij Terberg de kans heb gekregen om mezelf zo te ontwikkelen en te groeien in functies, ga ik nog steeds ontzettend graag naar mijn werk en zet ik mij volledig in voor het bedrijf. Mijn ervaring is dat als je bij Terberg laat zien dat je meer wilt en kunt, zij jou daar de ruimte en begeleiding voor geven. Er is heel veel mogelijk.”

Waar eindigen jouw ambities?

“Geen idee. Ik wil het eigenlijk ook niet weten. Mijn voornaamste ambities is om energie van mijn werk te krijgen. Daar is geen bepaalde functie aan gekoppeld in mijn hoofd. Het is voor mij voornamelijk belangrijk ik een goed projectresultaat behaal, een tevreden opdrachtgever heb en in een team zit dat werkgeluk ervaart. Ook wil ik mezelf gewoon blijven uitdagen in alles wat ik doe. Ik zou bijvoorbeeld ook willen leren hoe ik echt een goede motivator kan zijn. Hoe ik anderen kan motiveren en managen.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024