Terug naar onze mensen

5 vragen aan Servicetechnicus Robin Saliha

Details

Naam
Robin Saliha
Functie
Servicetechnicus
Discipline
Brandmeld- en beveiliging
Vestiging
IJsselstein
Interview

Altijd onderweg om opdrachtgevers uit de brand te helpen

Robin Saliha begon op zijn 14de aan een stage bij Terberg en is daarna nooit meer weggegaan. Nu is hij een van de meest ervaren krachten van het bedrijf. Als Servicetechnicus is hij veel onderweg en als we hem spreken is hij net klaar met een inbedrijfstelling in Benschop. Hoog tijd dus om Servicetechnicus Robin 5 vragen voor te leggen over zijn loopbaan bij Terberg.

”Systemen veranderen continu, maar dankzij interne opleidingen blijf ik overal van op de hoogte.”

Robin, je werkt al meer dan 15 jaar bij Terberg. Wat is het geheim?

“Het is eigenlijk net als in een relatie. In 15 jaar tijd bouw je een persoonlijke band op met collega’s. Frank van der Linden was bijvoorbeeld jarenlang mijn afdelingshoofd en hij dacht altijd met mij mee. Op werkgebied, maar ook privé. Daaraan merk je dat je niet zomaar een werknemer bent. Ik werk zelfstandig, maar op locaties werk ik ook regelmatig samen met collega’s. Dan sparren we samen en lossen we problemen op.”

Je werkt zelfstandig?

“Ja, ik ben nu Servicetechnicus B. Ik rijd naar een locatie, sluit mijn laptop aan en dan ga ik aan het werk. Elke ochtend krijg ik werkbonnen binnen, vandaag waren dat er twee. Er was een defecte sirene bij een brandmeldsysteem en een probleem met een kleefmagneetinstallatie. Daarna ben ik naar Benschop gereden voor de inbedrijfsstelling van nieuwe brandmeldingsinstallaties.”

Zien jouw dagen er vaak zo uit?

“Over het algemeen wel. Mijn werk bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. Ten eerste service, dus inbedrijfstellingen van brandmeldsystemen en het programmeren van inbraakbeveiligingen. Ten tweede storingsanalyses en het verhelpen van problemen en als laatste ook onderhoud. Dat is functioneel testen en controleren of alles goed werkt. Programmeren en het testen van de systemen duurt gemiddeld zo’n twee tot drie weken. Het verschilt ook per project. Met een centrale voor een winkel ben ik zo klaar, maar een hotel met 200 kamers is een heel ander verhaal.”

Heb je een voorkeur voor bepaalde installaties?

“Ja, mijn passie ligt duidelijk bij brandbeveiliging. Negentig procent van wat ik doe heeft te maken met brand. Ik probeer mij daar bewust in te specialiseren. Tegelijkertijd wil ik nog wel verder kijken en nieuwe dingen leren. Zo zit ik nu in het traject om Servicespecialist te worden, dan ben je namelijk voor alles inzetbaar. Ik ben bijvoorbeeld nu bezig om ATS onder de knie te krijgen, dat is een inbraakinstallatiesysteem.”

Er is dus nog genoeg te leren?

“Zeker, dat maakt het werk ook leuk. Er is veel diversiteit. Naast de brandmeldinstallaties doe ik ook toegangscontrole, alarm en camerasystemen, dus er is nog heel veel te leren. Omdat systemen continu veranderen volg ik ook interne opleidingen om op de hoogte te blijven. Ik heb net een training afgerond voor de 6300 serie van Protec, een beveiligingssysteem, en heb de volgende training al in de planning staan.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024