Terug naar onze mensen

5 vragen aan Projectleider Xander Bennebroek

Details

Naam
Xander Bennebroek
Functie
Projectleider
Discipline
Werktuigkunde
Vestiging
Rotterdam
Interview

Technische ambities realiseren in Rotterdam

Vanuit de vestiging in Rotterdam bedient Terberg de regio rondom Zuid-Holland. De locatie opereert zelfstandig, maar heeft dagelijks contact met het hoofdkantoor in IJsselstein. In Rotterdam spreken we Xander Bennebroek, die met zijn ambitie en enthousiasme de toekomst vormt voor Terberg.

”Als een opleiding relevant is voor jou, dan geeft Terberg je de kans om dat te doen. ”

Xander, hoe ben je bij Terberg binnengekomen?

“Ik ben ooit via een stage voor de middelbare school hier begonnen. Ik liep toen een paar dagen buiten en binnen mee en dat beviel erg goed. Daarna heb ik de studie Bouwkunde gedaan en toen bleef ik in mijn vrije uurtjes, in het weekend en in de zomervakantie bij Terberg werken. Na de studie wilde ik graag de installatietechniek in, dus toen heb ik de studie Projectleider Installatietechniek gedaan aan de Haagse Hogeschool. Daar ben ik ondertussen klaar mee, dus op naar de volgende.”

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

“Geen één werkdag is hetzelfde. De projecten en opdrachtgevers zijn divers en dit vraagt altijd om maatwerk. Dat maakt elke dag een uitdaging. Mijn rol binnen het team is vooral gericht op de communicatie tussen alle partijen. Of het nu gaat om het beantwoorden van mail en mensen voorzien van de juiste informatie, het gaan naar vergaderingen, besprekingen met ons team op de bouwplaats, of het bellen en regelen van zaken. Dat is het grootste deel van mijn rol. Tevens heb je als Projectleider de financiële verantwoordelijkheid. Daar ben ik ook iedere dag mee bezig.”

Bevalt de sfeer hier in Rotterdam?

“Het is een leuk team en er heerst een goede, open sfeer. Als er iets is, dan kun je dat zeggen. Naast de normale teambesprekingen praten we ook over hoe het met iedereen gaat. Op vrijdagmiddag sluiten we iets voor 5 uur alles af en trekken we met elkaar een biertje open om te proosten. Dat doen we met z’n allen. Dat we een heel jong team hebben helpt daar wel bij denk ik.”

Een jong en ambitieus team dus, maar hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?

“Die zijn er volop. Binnen Terberg worden er elk jaar plannen gemaakt voor investeringen in opleidingen. Een opleiding moet natuurlijk wel relevant zijn, maar als je kunt aantonen dat een opleiding relevant is voor jou en het werk dat je doet, dan geeft Terberg jou de kans om de opleiding te volgen. Het volgen van trainingen en interne opleidingen wordt echt gestimuleerd.”

Wat zorgt ervoor dat je maandag met plezier naar kantoor komt?

“We hebben met het team echt de ambitie om ieder project zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren. Aan de ene kant krijgen we veel vrijheid en zijn we zelf verantwoordelijk voor de projecten die we krijgen. Maar aan de andere kant overleggen we veel om elkaar op de hoogte te houden. Dat moet ook wel want er lopen veel projecten door elkaar heen en als er dan iemand ziek is of op vakantie, dan moet je het werk kunnen overnemen. Elke dag is daardoor anders en uitdagend, dat is wat het werken bij Terberg voor mij leuk maakt.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024