Terug naar onze mensen

5 vragen aan Office Manager Mirjam Kortland

Details

Naam
Mirjam Kortland
Functie
Office Manager
Vestiging
IJsselstein & Rotterdam
Interview

Samen maken wij dromen werkelijkheid

Al van jongs af aan wist Mirjam het zeker: zij wil dingen regelen. Samen met mensen werken en ervoor zorgen alles tot in de puntjes klopt. Nog steeds heeft Mirjam (43) hier als Office Manager bij Terberg iedere dag mee te maken. Zo heeft ze verschillende verantwoordelijkheden, waaronder de interne communicatie, het regelen van de evenementen, en de ondersteuning van de directie en het MT. Ook managed ze het volledige Secretaresseteam, de Receptie en houdt ze zich bezig met facilitaire zaken waaronder het interieur en onderhoud van de panden. Iedere dag zorgt ze ervoor dat alle collega’s en klanten met een glimlach worden ontvangen.

”Ik haal veel energie uit het mensen naar hun zin maken. Of dit nu gaat om iets simpels als een warm welkom bij binnenkomst in ons pand of het organiseren van een groot evenement. ”

Hoe ben jij in de rol van Office Manager gegroeid?

“Het is eigenlijk op mijn pad gekomen. Ik heb oorspronkelijk Marketing & Communicatie en Accountmanagement gestudeerd. Na het behalen van mijn diploma’s ben ik gaan werken bij een reclamebureau. Helaas ging deze failliet. Ik wilde wel heel graag blijven werken, thuiszitten was en is voor mij geen optie. Er werd mij destijds een baan als Secretaresse op een communicatie afdeling elders aangeboden. Die kans heb ik gegrepen! Zo ben ik eigenlijk verder gegroeid naar Office Manager, wat ik nu al bijna twee jaar bij Terberg Totaal Installaties met enorm veel plezier doe.”

Dat klinkt als een mooie groei. Wat zorgt ervoor dat deze functie goed bij jou past?

“Vooral het stukje coördineren, regelen en het vele contact met mensen. Ik haal veel energie uit het mensen naar hun zin maken. Of dit nu gaat om iets simpels als een warm welkom bij binnenkomst in ons pand of het organiseren van een groot evenement. Ik geloof oprecht dat we dit met zijn allen moeten doen. Ik zie geen eilandjes en in mijn ogen is iedereen gelijk. Dat is ook graag wat ik uitstraal naar anderen.”

Als office manager moet je vaak vier stappen vooruitdenken. Hoe doe je dat?

“Ik ben heel erg resultaatgericht, dus het is vaak actie, actie, actie. De afgelopen jaren heb ik geleerd om mensen daarin mee te nemen. Niet iedereen heeft hetzelfde resultaat voor ogen als ik. Het is daarnaast ook heel erg belangrijk om te plannen en goed met elkaar te blijven overleggen. Zo check ik bijvoorbeeld aan het begin van de dag hoe het met mijn team gaat. Hoe zit iedereen erbij? Loopt alles volgens planning? Of spelen er zaken? Daarna bekijk ik mijn planning voor die dag en loop ik door de mailbox heen. Zo tik ik alles of, zodat we met zijn allen er weer vol voor kunnen gaan.”

Bij Terberg ben je echt een duizendpoot. Beschrijft jouw familie jou thuis ook zo?

“Jazeker! Ik heb dat heel erg vanuit huis meegekregen. Zo vind ik het soms lastig om de touwtjes uit handen te geven en bemoei ik mij (op een goede manier) graag overal mee. Onlangs ben ik bijvoorbeeld ook weer hockeycoach van mijn dochter geworden. Of ik daar tijd voor heb? Eigenlijk niet. Maar het is wel weer heel erg leuk om te doen. Vandaar ook dat deze functie wel goed bij mij past. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en pak alles met twee handen aan.”

Zorgt dat er dan ook voor dat je iedere dag met plezier naar je werk gaat?

“Ja, ik vind die afwisseling en de variatie van werkzaamheden heel erg leuk. Geen dag is hetzelfde en het is nooit saai. Ook ben ik ontzettend blij met mijn collega’s. Door de gehele organisatie zijn er mensen die enthousiast zijn en een fijne energie met zich meebrengen. Ik weet gewoon dat we samen mooie dingen kunnen én mogen doen.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024