Terug naar onze mensen

5 vragen aan Hulpmonteur Max de Rover

Details

Naam
Max de Rover
Functie
Hulpmonteur
Discipline
Elektrotechniek
Vestiging
IJsselstein
Interview

Het monteurs vak leren in de praktijk

Onder het toeziend oog van Chefmonteur Ronald Patist leert hulpmonteur Max de Rover de fijne kneepjes van het monteursvak. Op de bouwplaats kijkt en luistert Max goed naar zijn ervaren collega’s terwijl hij de opdrachten van Ronald zo goed mogelijk uitvoert. Tussen het werk door spreken wij hem over zijn ervaringen.

”Als ik mijn werk goed doe en Terberg vertrouwen heeft in mij, dan hoop ik op termijn de stap te kunnen zetten naar Monteur A.”

Max, hoe bevalt het werk als Hulpmonteur?

“Erg goed. Ik mag veel dingen doen en ik krijg steeds leuke opdrachten van Ronald. Hij heeft inmiddels vertrouwen in mij. Als ik het goed doe dan mag ik steeds meer werk zelfstandig uitvoeren. Steeds meer verschillende klussen en ook meer tegelijkertijd. De sfeer is bovendien goed hier op de bouwplaats. Er lopen veel andere jongens van Terberg, die zijn bijvoorbeeld bezig met het water en de luchtkanalen. Daar kan ik ook goed mee praten.”

Je bent ook nog aan het leren toch?

“Dat klopt. We zijn hier bezig met de installaties voor een zwembad en als ik bijvoorbeeld een gang heb gemaakt met stopcontacten en bekabeling, dan controleer ik eerst zelf of alles goed werkt en of het er netjes uitziet. Daarna kijkt Ronald samen met mij of alles in orde is. Het wordt dus dubbel gecontroleerd en als iets niet werkt dan bespreken we dat samen.”

Hulpmonteur Elektrotechniek, was dat altijd al het plan?

“Op de middelbare school heb ik metaal-elektrotechniek gedaan en toen had ik eerst het idee om automonteur te worden. Maar in de elektrotechniek zijn meer doorgroeimogelijkheden en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Ik zag vervolgens op internet een vacature staan en daar heb ik op gereageerd. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek en na de zomervakantie kon ik meteen aan de slag.”

Ben je bewust bezig met jouw doorgroeimogelijkheden?

“Zeker, ik ben net klaar met de opleiding Elektrotechniek niveau 2, die heb ik afgelopen maand afgerond. Nu ben ik bezig met niveau 3 en daarna wil ik niveau 4 doen, dat is op mbo-niveau. Op die manier verbreed ik mijn kennis en kan ik mezelf ontwikkelen. Bovendien betaalt Terberg de opleiding, de boeken en de andere kosten. Het enige wat ik moet doen is goede resultaten halen.”

Dat klinkt goed. Hoe ver wil je gaan?

“Mijn doel is nu om door te groeien naar Monteur A. Of eigenlijk Monteur A plus. Dan krijg je namelijk een eigen auto en gereedschap. Dat heeft overigens niet eens te maken met mijn opleidingen, maar vooral met werkervaring en hoe ik het hier doe. Als ik goed werk en Terberg heeft vertrouwen in mij, dan hoop ik binnen nu en vijf jaar de stap te maken naar Monteur A. Daarna wil ik doorgaan voor Chefmonteur, maar daar denk ik nu nog niet aan.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024