Terug naar onze mensen

5 vragen aan Chefmonteur Ronald Patist

Details

Naam
Ronald Patist
Functie
Chefmonteur
Discipline
Elektotechniek
Vestiging
IJsselstein
Interview

Monteurs opleiden op de bouwplaats

In Valkenswaard wordt het oude zwembad De Wedert gerenoveerd en samen met een nieuwe sporthal omgetoverd tot een gloednieuw sportcomplex. Chefmonteur Elektrotechniek Ronald Patist is samen met hulpmonteur Max de Rover op de bouwplaats aanwezig om de elektrotechnische basis te leggen voor de sporthal. Wij legden Ronald 5 vragen voor over zijn werk.

”Toon inzet, interesse en vraag de oren van mijn hoofd. ”

Ha Ronald, wat ben je aan het doen hier?

“Dit was een oud zwembad, maar nu is alles tegen de vlakte gegaan behalve de bak en het plafond. Het zwembad wordt vernieuwd, er komen kantoorruimtes, douches, kleedruimtes en een horeca-gedeelte. Ik ben verantwoordelijk voor het monteren van de elektrotechniek, dus de verlichting, de toegangscontrole, het geluid, de brandmelding en het datanetwerk. Eigenlijk alles waar een draadje aan hangt.”

Dat doe je helemaal alleen?

“Nee, we zijn met z’n tweeën. Op dit project werk ik samen met mijn leerling, Max. Dat kan goed nu, want ze zijn pas net begonnen met de fundering van de sporthal. Dus voorlopig kunnen wij ons richten op het zwembad. Ik doe zelf veel werk en tegelijkertijd leer ik Max hier alles wat hij moet weten. Hij werkt nu bijvoorbeeld aan de stopcontacten en de verlichting. Bij grotere projecten stuur ik meer collega’s aan. Ik zorg dan voor de taakverdeling, controleer de tekeningen, ik bestel materialen en controleer de kwaliteit van het werk.”

Hoe word je Chefmonteur bij Terberg?

“In 2009 liep een kennis hier stage en ik zocht een nieuwe werkgever zodat ik mijn eerste monteursopleiding kon afronden. Ik solliciteerde en niet veel later kon ik via Terberg mijn opleiding vervolgen en afronden. Ik begon als Monteur A en dat heb ik een aantal jaar gedaan. In die periode heb ik veel geleerd en goed rondgekeken. Daarna werd ik Monteur B en sinds het begin van dit jaar ben ik Chefmonteur. Uiteindelijk wil ik ook graag de stap zetten naar Uitvoerder.”

Die ambitie wil je ook bij Terberg realiseren?

“Ja, ik leer hier nog elke dag. Het blijft mooi om dingen te repareren en de sfeer op de bouwplaats is goed. Je zit hier ook samen met andere afdelingen van Terberg en in de pauzes eten we samen. Ik kom regelmatig dezelfde mensen tegen en we helpen elkaar als het nodig is. Bovendien is het opleiden erg leuk. Max en ik kunnen op persoonlijk vlak goed met elkaar overweg en hopelijk wordt Max op termijn beter dan ik. Dat is het doel.”

Wat verwacht jij als opleider van nieuwe leerlingen?

“Inzet. Het maakt mij niets uit als iemand weinig kennis heeft, als je maar honderd procent inzet toont en aandacht hebt. Toon interesse en vraag de oren van mijn kop. Uiteindelijk leer je dan de basis en daarna kun je altijd nog doorgroeien of jezelf specialiseren in een bepaalde richting. Juist in de leerfase kun je te weten komen wat je wel en niet ligt.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024