Terug naar onze mensen

5 vragen aan Assistent Projectleider Jonathan Nicolaas

Details

Naam
Jonathan Nicolaas
Functie
Assistent projectleider
Discipline
Werktuigkunde
Vestiging
Rotterdam
Interview

Werken in de techniek biedt veel kansen en mogelijkheden

Van hulpmonteur naar assistent projectleider. Jonathan heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om zijn ambities te verwezenlijken en is nog lang niet klaar! Na 12 jaar werken bij een ander technisch bedrijf was de rek er wel uit en wilde hij graag iets anders. Vervolgens is hij via een oud-studiegenootje in contact gekomen met Terberg. Hier kon hij twee jaar geleden gelijk aan de slag als uitvoerder voor de werktuigkundige installaties.

”Toen ik aan mijn carrière in de installatietechniek begon dacht ik dat het doorgroeien van Hulpmonteur tot Chefmonteur het maximale was dat er mogelijk was. Maar niets is minder waar.”

Jij hebt veel verschillende functies doorlopen. Wat was de reden dat jij uiteindelijk van buiten naar binnen bent gegaan?

Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek kwam er al ter sprake dat er een mogelijkheid was om als Werkvoorbereider aan de slag te gaan. Dit paste destijds niet bij mijn ambities. Het leek mij wel leuk om op kantoor aan het werk te zijn, maar ik wilde toen vooral dicht bij de uitvoering blijven om ervaring op te doen in de diverse installaties. Na ongeveer anderhalf jaar kreeg ik na een gesprek opnieuw de kans om binnen aan de slag te gaan en ditmaal als Assistent Projectleider! Deze kans heb ik met twee handen gegrepen.”

Dat is zeker een mooie kans. Want wat vind jij zo leuk aan de werkzaamheden die je nu doet?

“Er is geen dag hetzelfde en ik leer elke dag weer iets nieuws. Afwisseling in het werk is voor mij ook erg belangrijk. Elke dag hetzelfde doen word ik ook niet gelukkig van én die afwisseling komt ook met uitdagingen. Niet alles loopt altijd zoals gepland, maar met het gehele team zorgen wij er altijd voor dat het weer goed komt, zodat de klant te allen tijde tevreden is met het eindresultaat.”

Zorgt dat er ook voor dat jij iedere dag met plezier naar je werk gaat?

“Dat speelt zeker mee. Mijn persoonlijke groei en ontwikkeling staan niet stil binnen de organisatie, maar worden juist gestimuleerd. Er is altijd een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen bij Terberg. Het personeel staat centraal en wordt gewaardeerd. Dat maakt het ook een hele fijne organisatie om bij te werken. Ik ben van mening dat iedereen elke dag weer iets nieuws kan leren en zichzelf oneindig kan ontwikkelen. Een werkgever die er ook zo over denkt kan het beste uit zijn mensen en zichzelf halen.”

Dat klink heel erg goed! Jij bent al een tijdje onderweg, maar wat zou jij aan iemand willen meegeven die aan de start van zijn of haar technische carrière staat?

“Dat er in de techniek zoveel mogelijk is! Toen ik aan mijn carrière in de installatietechniek begon dacht ik dat het doorgroeien van Hulpmonteur tot Chefmonteur het maximale was dat er mogelijk was. Maar niks is minder waar. In de techniek geldt: waar een wil is, is een weg. Dat is wat het ook zo mooi maakt om in de techniek te werken. De innovaties in de techniek en de verduurzaming hebben ook een zeer belangrijke maatschappelijke bijdrage. Werken in de installatietechniek is zo breed en vooral het werken bij een totaalinstallateur biedt ontzettend veel kansen en mogelijkheden.”

Je hebt al een hoop bereikt. Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

“Ik zou uiteindelijk willen doorgroeien naar Senior Projectleider. Die kansen en mogelijkheden zijn er binnen Terberg. Tegen de tijd dat ik die stap heb bereikt zal ik in de tussentijd vast wel weer nieuwe doelen hebben gesteld.”

Kom in contact!

Sparren over de mogelijkheden?

Samen een kop koffie drinken en kletsen over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs bij ons op kantoor!

Welkom bij Terberg Totaal Installaties
Terberg Totaal Installaties B.V. © 2024