Terberg Totaal Installaties

Culemborg, april 2015

Het concept 2521 Gewoon Zwemmen is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed. Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er 'gewoon' kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept. In het standaard 2521-bad treft u dan ook geen bubbelbaden, sauna's, glijbanen etc. aan. 

In samenwerking met specialisten is er een hoogwaardig, duurzaam en multifunctioneel zwembad ontwikkeld als antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen in Nederland. Het uitgangspunt was een zwembad te ontwikkelen vanuit exploitatie. Door de ontwikkeling van dit ‘slimme’ zwembad, wat onder andere 30% minder energie verbruikt met lage onderhoudskosten, worden zwembaden weer rendabel.

Het zwembad wordt geconditioneerd middels een BaOpt ventilatiesysteem waarmee de lucht in de ruimte en de toegevoerde lucht perfect worden gemengd zodat tocht en kou niet meer langs de ramen komen. In het verwarmingssysteem van het zwemwater is een innovatieve 2TEMP-oplossing toegepast waardoor er twee verschillende watertemperaturen tegelijkertijd in één bad gerealiseerd worden. De verlichtingsinstallatie is uitgevoerd met energiezuinige LED-verlichting.

Burgland Bouw is bouwkundig aannemer en Slangen + Koenis Architecten uit IJsselstein fungeerde als architect en bouwdirectie.

Uitgelichte Projecten