Terberg Totaal Installaties
U bent hier: Home / Disciplines / Werktuigkunde

Werktuigkunde

Goede verwarming, koeling en ventilatie van een gebouw zorgen voor een prettig leef- en werkklimaat. Bij Terberg Totaal Installaties weten wij daar alles van. Wij ontwerpen en leveren complete werktuigkundige installaties. Daarbij gebruiken wij de nieuwste technieken én bieden wij onze opdrachtgevers duurzame en energiezuinige oplossingen. Integraal en op maat.

Aanleg, onderhoud en beheer

Terberg is deskundig in de aanleg en het onderhoud van werktuigkundige installaties, zoals luchtbehandeling, cv-installaties, koelinstallaties en sanitaire installaties. In die projecten brengen wij diverse technieken samen en integreren wij installaties en systemen. Met onze gespecialiseerde kennis over meet- en regeltechniek kunnen wij technische installaties vervolgens efficiënt en effectief sturen. Terberg verbindt de installaties met een gebouwbeheersysteem, zodat er een energiezuinige en comfortabele leef- of werkomgeving ontstaat voor eindgebruikers.

Breed werkterrein

Van nieuwbouw tot renovatie, Terberg heeft een breed werkterrein. Wij maken het ontwerp én leveren complexe werktuigkundige installaties. In kantoor- gebouwen, bedrijfshallen, sportaccommodaties en schoolcomplexen. Ook zijn wij voor opdrachtgevers de technische partner bij de realisatie van zeer specialistische installaties. Zoals persluchtinstallaties, gasinstallaties en individuele regelbaarheid in woon- en werkomgeving. Daarnaast bieden wij ondersteunende diensten op het gebied van tempera- tuuroverschrijdingsberekeningen, EPN-berekeningen, haalbaarheidsstudies voor energiebesparende installaties en subsidieaanvragen.

Besparing en bedieningsgemak

Ook voor minder omvangrijke projecten is Terberg de juiste partner, of het nu gaat om woon-werkunits of kleinschalige utiliteitsprojecten. Onze organisatie is flexibel ingericht, zodat wij op elke vraag kunnen inspelen. Binnen de verschillende projecten verzorgen wij installaties als verwarming, ventilatie en loodgieterswerk. Met aircosystemen realiseren wij koeling op individueel niveau in de eigen woon- en werk- omgeving. Ook koppelen wij werktuigkundige installaties met beveiliging, toegangscontrole, verlichting en datacommunicatie. Met als voordeel: energie- en kostenbesparing en meer bedieningsgemak voor de gebruiker.

Vakbekwame medewerkers

Deskundigheid, vakmanschap en goede service zijn belangrijk in onze dienstverlening. Onze gespecialiseerde medewerkers hebben alle kennis en vaardigheden om opdrachtgevers optimaal te adviseren en werktuigkundige installaties op maat te realiseren. Door goed te luisteren en in te spelen op wensen van klanten, zijn wij in staat deze zo veel mogelijk te ontzorgen. Uiteraard stoppen onze diensten niet na oplevering. Wij vinden het van groot belang dat de kwaliteit van de installatie gewaarborgd blijft. De mensen van onze afdeling Service en Onderhoud zien er op toe dat elke installatie in optimale conditie blijft, met minimale zorg voor opdrachtgever én gebruiker.

Duurzaamheid

Het inpassen van duurzaamheid in bouwprocessen wordt steeds belangrijker. Vernieuwende oplossingen voor energiebesparing, milieuvriendelijkheid en CO2-neutraal installeren, integreren wij in onze projecten. Zo realiseren wij energiebesparing door toepassing van warmte-/krachtkoppeling, warmte- pompsystemen, warmte-/koudeopslag in de bodem en betonkernactivering. Over deze duurzame oplossingen denkt Terberg graag zo vroeg mogelijk met opdrachtgevers mee. Wij kijken dan gezamenlijk naar de totale levensduur van een installatie (total cost of ownership), van ontwerp tot en met onderhoud en exploitatie. Zo zorgen wij voor een hoog rendement en lagere kosten.