Terberg Totaal Installaties
U bent hier: Home / Disciplines / Data/ICT

Data/ICT

Informatie- en communicatietechnologie spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Snelle verbindingen, betrouwbare dataopslag en veilige ICT-voorzieningen zijn onmisbaar. De wereld van de ICT verandert bovendien razendsnel. Mogelijkheden en toepassingen breiden zich voortdurend uit. Terberg volgt deze technische ontwikkelingen op de voet. Zo kunnen we onze opdrachtgevers innovatieve oplossingen voor datacenters, serverruimtes en de bijbehorende netwerkapparatuur en -infrastructuur leveren.

Complete datacenters

Terberg is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van datacenters en alle benodigde apparatuur op het gebied van data en ICT. In een vroeg stadium van een project geven wij onze opdrachtgevers advies. Bijvoorbeeld over de meest geschikte locatie voor het datacenter en de inrichting ervan. Uiteraard kijken wij daarbij naar oplossingen die rekening houden met toekomstige ontwikkelingen. Met als resultaat betrouwbare, duurzame, energie- zuinige en innovatieve datacenters.

Integrale werkwijze

Wij hebben alle kennis en kunde in huis om een datacenter van A tot en met Z te realiseren. Bij projecten werken de verschillende disciplines van Terberg intensief met elkaar samen. Zo leggen wij totale glasvezel- en kopernetwerken aan en zorgen wij voor de backbone-bekabeling. De discipline Elektrotechniek verzorgt elektrotechnische voorzieningen en noodstroomvoorzieningen als UPS en NSA. En onze afdeling Werktuigkunde realiseert optimale koeling en luchtvochtigheid binnen een datacenter.

Beveiliging en veiligheid

Ook optimaliseren wij de brandveiligheid. Wij leggen branddetectiesystemen aan, leveren blusmiddelen en bieden innovatieve mogelijkheden, zoals ‘early warning’ en zuurstofreductie om brand te voorkomen. Voor de fysieke beveiliging van het datacenter tegen inbraak, levert Terberg bovendien alarminstallaties, toegangscontrolesystemen, camerabeveiliging en storingsmelders. Om onze opdrachtgevers maximaal te ontzorgen, kunnen wij hun datacenters op afstand beheren. Eventuele storingen worden dan snel verholpen. Dat is de kracht van Terberg als totaalinstallateur.

Computernetwerken

Terberg is dé partner voor betrouwbare, veilige en beschikbare computernetwerken. Voor elk vraagstuk hebben wij een passende oplossing. Zo ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden wij complete netwerken voor kantoren, bedrijfshallen, scholen, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Hierbij gebruiken we verschillende netwerken: bedrade glasvezelnetwerken (multimode en single- mode), bedrade kopernetwerken van de meest recente categorieën, plus draadloze netwerken. Voor draadloze netwerken verrichten wij metingen en adviseren wij over veilige en betrouwbare verbindingen. Ook brengen wij zowel binnen als buiten gebouwen wireless connecties tot stand. Wij leveren daarvoor alle benodigde apparatuur, zoals firewalls, routers en switches. Wij installeren de netwerkapparatuur en configureren deze optimaal voor bijvoorbeeld data- verkeer, VoIP, camera’s en gebouwbeheersystemen.

Gecertificeerde medewerkers

Als gecertificeerd ICT-installateur staan wij achter de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze datacenters en computernetwerken. Onze medewerkers zijn deskundig en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij beschikken over de kennis en ervaring om opdracht- gevers optimaal te adviseren en te ontzorgen. Maar onze rol eindigt niet bij de oplevering van een netwerk. Dat moet immers voortdurend up-to-date blijven. Goed beheer en onderhoud is daarvoor van groot belang. Met verschillende onderhoudscontracten waarborgt Terberg de kwaliteit van netwerk en apparatuur en minimaliseert daarmee de zorg voor de eindgebruiker.